Logeerweekenden

Kort verblijf

Voor kinderen en jongeren met Autisme, ADHD en/of hoog sensitiviteit organiseren wij unieke logeerweekenden.

 

Logeerweekenden in Friesland

 

ER IS OP HET MOMENT GEEN MOGELIJKHEID MEER VOOR DEELNAME

 

Een weekend staat in het teken van ontspanning maar er wordt ook op een leuke manier gewerkt aan sociale contacten met leeftijdgenoten. De begeleiding biedt allerlei activiteiten vanuit een overzichtelijke rustige omgeving. Er wordt gewerkt met een duidelijk dagprogramma. De kinderen/jeugd kunnen zo hobby’s en interesses ontwikkelen en zich (creatief) leren uiten. Er is altijd voldoende professionele vaste begeleiding aanwezig tijdens de weekenden. Zij zijn dan de vertrouwensbasis voor de kinderen. Op deze manier komt een kind tot ander gedrag en durft met de steun van de vaste begeleiders een nieuwe activiteit aan te gaan. Een jongere kan bijvoorbeeld rustig kennismaken met het paardrijden of een attractie op een pretpark of met boogschieten. Ontwikkeling is een positieve stap richting de toekomst!

 

Waar?

Onze weekenden vinden plaats in nette gehuurde vakantiewoningen in een aantal plaatsen in Friesland. Vervoer naar en van de locatie gebeurd in overleg met de leiding.
We streven er naar een passende groepssamenstelling te hanteren. Criteria hiervoor zijn: de leeftijd, het niveau, het gedrag en de persoonlijke interesses van uw kind/jongere. Onze huidige groep bestaat uit een mix van kinderen met een normaal tot hoog intelligentieniveau. De kinderen zijn gediagnosticeerd met ASS en/of ADHD. De leeftijd varieert op dit moment tussen de 11 en 18 jaar.

 

Wanneer komt u in aanmerking?

Om voor het maandelijkse logeerweekend in aanmerking te komen heb je een beschikking voor Kortdurend Verblijf nodig van de afdeling jeugdzorg van uw gemeente. Daarbij wordt er in groepsverband begeleiding geboden. Hierbij wordt niet aan individuele doelen gewerkt. Voor individuele begeleiding heeft u een daarvoor geschikte indicatie nodig.                   

 

Meer weten?

Mocht u nog belangstelling hebben of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan kunt u ons bellen op nummer 06 – 55 69 51 06 of 085 – 877 82 81.

Of maak gebruik het contactformulier.

Marieke Brouwer