Samen met jou!

Individuele ambulante begeleiding

Lopen dingen niet soepel in je leven? Ik bied je een luisterend oor en mijn ervaring als senior professional. Ik ben de coach van wie je passende hulp krijgt.

“Ik word door van alles om me heen geprikkeld en reageer gewoon ongewild heftig daarop”.

“Door mijn autisme word ik snel overvraagd. Daardoor kom ik niet aan leren toe. Vaak ben ik door de vele prikkels zo moe dat ik in een week herfstvakantie niets meer kan. Dan moet ik veel rusten en voor mij ontspannende dingen doen. Ik verlies snel mijn motivatie en raak er erg gefrustreerd door.”

Autisme heeft een grote invloed op hoe iemand de wereld ervaart. Het kan dan heel fijn zijn om een vaste coach te hebben die je ondersteunt waar en wanneer dat nodig is.  Als het op een bepaald gebied slecht gaat, kan het mogelijk voorkomen worden dat je helemaal vastloopt en in crisis raakt.

Ik ben de vaste coach die ondersteunt waar en wanneer dat nodig is. In iedere fase van het leven en op alle relevante levensterreinen zoals leren, werken, tijdbesteding, wonen en relaties. Dit heet ‘leven brede begeleiding’. Als begeleider werk ik vraaggericht. De ouders of de volwassen persoon met autisme heeft de regie.

Ik ondersteun je bijvoorbeeld bij het contact met instanties. Ik ga mee naar belangrijke gesprekken en help jou met het op een rijtje zetten van je gedachten of het benoemen van je gevoelens. Er is flexibiliteit.

Minder ondersteuning als het kan en meer als het nodig is.

Eigen wensen en mogelijkheden staan daarbij altijd voorop.

  • Ik help daar waar jij dat nodig hebt. Dat kan dus thuis, of op school zijn.
  • Ik kom dan regelmatig bij jou en (of) je gezin op bezoek.
  • Ik heb aandacht en respect voor de ontwikkelingsmogelijkheden en uitdagingen van jou.

Ik leer je hoe je op een andere manier met lastige situaties om kunt gaan of doe samen met jou wat je nog niet zo goed kunt. Ik stimuleer een ‘growing mindset’.

Ik geef in je dagelijkse leven uitleg over jouw autisme. Dit kan ik ook aan andere mensen in je omgeving.

 

Wat doen we?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kunnen we bijvoorbeeld de keuze maken tijdens een wandeling of spel te coachen. We zijn dan op een ontspannen manier bezig met jouw persoonlijke doelen. Het kan zijn dat je iets samen wilt doen of wilt plannen en organiseren. Ik help je ook omgaan met de gevolgen van je autisme. Alles afhankelijk van wat het doel is en op de plek waar jij je goed voelt.

Resultaat is dat je meer grip en rust krijgt en daarbij steun en begrip ervaart van je omgeving.

 

Wil je dit?

Laat het me maar weten als ik je kan helpen.