Samen met jou!

Individuele ambulante begeleiding

Lopen dingen niet soepel in je leven? Ik bied je een luisterend oor en mijn ervaring als senior professional. Ik ben de coach van wie je passende hulp krijgt.

“Ik word door van alles om me heen geprikkeld en reageer gewoon ongewild heftig daarop”.

“Door mijn autisme word ik snel overvraagd. Daardoor kom ik niet aan leren toe. Vaak ben ik door de vele prikkels zo moe dat ik in een week vakantie niets meer kan. Dan moet ik veel rusten en voor mij ontspannende dingen doen. Ik verlies snel mijn motivatie en raak er erg gefrustreerd door.”

Autisme heeft een grote invloed op hoe iemand de wereld ervaart. Het kan dan heel fijn zijn om een vaste coach te hebben die je ondersteunt waar en wanneer dat nodig is.  Als het op een bepaald gebied slecht gaat, kan het mogelijk voorkomen worden dat je helemaal vastloopt en in crisis raakt.

Ik ben de vaste coach die ondersteunt waar en wanneer dat nodig is. In iedere fase van het leven en op alle relevante levensterreinen zoals leren, werken, tijdbesteding, wonen en relaties. Dit heet ‘leven brede begeleiding’. Als begeleider werk ik vraaggericht. De ouders of de volwassen persoon met autisme heeft de regie.

Ik ondersteun je bijvoorbeeld bij het contact met instanties. Ik ga mee naar belangrijke gesprekken en help jou met het op een rijtje zetten van je gedachten of het benoemen van je gevoelens. Ik ben flexibel.

Minder ondersteuning als het kan en meer als het nodig is.

Hoe doe ik het?

Eigen wensen en mogelijkheden staan daarbij altijd voorop.

  • Ik help je duidelijkheid te krijgen. Dat kan dus thuis, of op school of bij een instantie zijn.
  • Ik kom dan regelmatig op afspraak bij jou en (of) je gezin op bezoek.
  • Ik heb aandacht en respect voor de ontwikkelingsmogelijkheden en problemen van jou.
  • Humor mag  altijd.

Ik leer je hoe je op een andere manier met lastige situaties  en gedachten om kunt gaan of doe samen met jou dingen die jou veel stress geven. 

Ik geef in je dagelijkse leven uitleg over jouw autisme. Dit kan ik ook aan andere mensen in je omgeving.

Wat doen we?

Ik leer je beter kennen door te onderzoeken wie jij bent en waar je last van hebt. Soms neem daarom ik een test af. Ik vraag om informatie of lees je dossier.

Ik gebruik methoden als: Geef me de Vijf; Ik ben speciaal; Brain Blocks voor de psycho- educatie. 

Resultaat is dat je meer kennis en dan rust krijgt en daarbij steun en begrip ervaart van je omgeving.

Wil je dit?

Laat het me maar weten als ik je kan helpen.