Diploma gehaald! Nu ga ik studeren in Eindhoven!

Kinderen met autisme willen onderwijs volgen en een diploma halen!

Leerlingen met autisme lopen vast in het Nederlands onderwijs. Ik heb me gespecialiseerd in kinderen en jongeren met autisme. Ik ben een specialistische gediplomeerd begeleider met jarenlange onderwijs ervaring. De in 2015 ingevoerde wet op Passend Onderwijs is, zo ervaar ik, nog geen verbetering voor de groep leerlingen met autisme. Met mijn 30 jarige ervaring binnen het regulier- en speciaal onderwijs, geef ik advies voor een praktische aanpak, zonder vooroordelen. Zo kunnen leerkrachten met hulp van intern begeleiders deze leerlingen gepast lesgeven.

Het is van belang dat kinderen met autisme ‘bij de hand worden genomen’ en dat de andere kinderen leren omgaan met het ‘vreemde kind in de klas. Als dat slaagt, kan het reguliere onderwijs een verrijkende omgeving zijn, waarin een kind nieuwe sociale vaardigheden kan leren.

Samen met andere deskundigen zoek ik de oplossing om kinderen met ASS toch te laten deelnemen aan het regulier onderwijs. Als het niet anders kan, kunnen zij huis in hun veilige omgeving toch werken aan schoolse vakken. Dat kan met behulp van de ‘Web- chair’. Online- onderwijs is ook mogelijk. Dit kan met of zonder samenwerking met de school. Zo geef ik die extra hulp die nodig is om een leerling te laten slagen in het onderwijs.